hypnose-bewustzijn-onderbewustzijn-kritische-facto

Uitleg hypnotherapie

Hypnose is een toestand waarin je jezelf zo ver laat gaan in een doelgerichte dagdroom, dat je jezelf losmaakt van je omgeving en opgaat in je innerlijke werkelijkheid.”

Door deze zogenaamde trance sta je meer open en verdwijnen de meeste belemmeringen of blokkades. Doordat het denken losgekoppeld wordt van het gevoel, kunnen emoties losgelaten worden en nieuwe inzichten ontstaan. Dit maakt hypnotherapie zo effectief.

Bij hypnotherapie wordt de hypnose gebruikt om de cliënt er beter van te laten worden (doordat klachten verminderen). Het onderscheidt zich daarin van de “televisie”- hypnose, die vooral het vermaak van de kijkers beoogt. Hypnotherapie is als therapievorm eeuwenlang gebruikt. Het raakte in zwang toen de farmaceutische industrie en ziekte-kennis hun opmars maakte. Nu is er echter weer volop interesse, steun en erkenning in het mobiliseren van de eigen kracht en mogelijkheden van de patiënt/cliënt.

Hypnosetherapie

Er is steeds meer wetenschappelijke ondersteuning voor een behandeling met hypnose. Inmiddels is er erkenning voor de behandeling van Prikkelbaar Darm Syndroom via hypnotherapie, maar ook bij migraine worden zeer goede resultaten bereikt. Het wordt steeds duidelijker wat het effect van hypnose is. Zowel negatieve gedachten (zoals bij depressieve klachten) als auto-immuun ziekten (huidklachten en andere somatische klachten) kunnen door middel van hypnotherapie worden behandeld. Ook verslavingen of gedragingen op basis van impulsiviteit kunnen middels hypnose beïnvloed worden. Met behulp van hypnose kan ook ondersteund worden bij afvallen en lijnen door het aanleggen van een ‘virtueel’ maagbandje.

Vragen of direct een afspraak maken?

Neem gerust contact met ons op!