Trauma

Herken je misschien? Door beelden, geluid of geur helemaal van slag raken. Alle ervaringen weer herbeleven inclusief de heftige emoties van toen. Lukt het niet om tot rust kunnen komen, omdat er nachtmerries zijn? Dan is het zinvol om te kijken of EMDR* iets voor jou is. EMDR helpt bij onverwerkte traumatische ervaringen. Door de EMDR gaat de emotionele lading er vanaf en komt de verwerking op gang. Zo kunnen allerlei traumatische ervaringen worden verwerkt.

Bijvoorbeeld: De verpleegkundige die in elkaar was geslagen. De politieman die na 20 jaar nog steeds dezelfde geur kreeg bij een herinnering. De man die was verkracht, de vrouw die haar kind was verloren en dat niet kon accepteren. Diegene die nare herinneringen had na het overlijden van de partner en dit niet kon accepteren. Zij zijn allemaal geholpen door EMDR. Het resultaat na enkele behandelingen: Er kwam over het algemeen meer rust, ze konden er zonder emotie over denken en ‘er naar kijken’. Het algehele functioneren verbeterde weer.

PSYt helpt, zoals jij dat wenst op de manier die bij je past.

* EMDR is een afkorting voor Eye Movement Desensitisatie en Reprocessing Meer over deze therapie vindt u speciale pagina over EMDR.