zelfbeeld

Misschien herken je het wel: je hebt allerlei diëten geprobeerd, maar valt altijd terug in je oude gewoontes. Je blijft jojo’-en of komt niet van je eetbuien af. Tineke Bontes van PSYt in Heerhugowaard weet dat je je dan behoorlijk onzeker en moedeloos kunt voelen. Zij heeft voor jou dan de juiste oplossing: afvallen door middel van hypnotherapie.

Door middel van een intake, drie hypnosebehandelingen en een evaluatiegesprek kun je gewicht voor eens en altijd onder controle brengen. “Hypnotherapie is uitermate geschikt voor mensen die alle diëten al hebben geprobeerd, maar altijd terugvallen. Mensen die deze therapie ondergaan, weten van tevoren precies wat wel en niet goed voor ze is, maar hebben een onbeheersbare drang naar overeten”, legt Tineke Bontes uit.
Hypnose
Tijdens ‘hypnose toestand’ laat je jezelf zo ver gaan in een doelgerichte dagdroom, dat je jezelf losmaakt van de werkelijkheid. Tijdens deze trance sta je meer open en verdwijnen belemmeringen en blokkades. Omdat het denken wordt losgekoppeld van het gevoel, kunnen emoties worden losgelaten en ontstaan er nieuwe inzichten.

Overeten 
Deze inzichten doe je op tijdens de hypnosebehandelingen. Door middel van deze vorm van therapie wordt bijvoorbeeld de drang tot teveel eten, of overeten, weggehaald. Je krijgt meer controle, hebt geen last meer van eetbuien en kunt daardoor goed maat houden. De hypnosebehandelingen duren ongeveer een uur per keer.
Vergoeding vanuit je zorgverzekering
Zit je niet lekker in je vel? Heb je de moed verloren? Ben je onzeker en blijf je maar in een negatieve spiraal zitten? Neem dan eens contact op met PSYt. Heb je een aanvullende zorgverzekering waarin alternatieve therapie is opgenomen? Dan wordt de hypnotherapie vaak vergoed én betaal je geen (gedeelte) eigen risico. De kosten voor de complete behandeling zijn € 300,- inclusief BTW. Indien je wilt weten of jouw verzekering dit vergoed, kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.
“De reacties van cliënten die hypnosetherapie zijn ondergaan zijn ronduit zeer positief. Ze noemen het de meest ontspannen manier van afvallen”, aldus Tineke Bontes. Wil jij ook voor eens en altijd afhandelen met jouw overgewicht? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.
PSYt 
Stationsplein 49e
1703 WD Heerhugowaard
Tel. 06-55 33 44 94