Dating scam trauma

Rouw hoort bij het leven. Op veel momenten nemen we afscheid van mensen en dingen. Dit gaat het hele leven wel door. Soms kost het moeite om iets of iemand los te laten.
Is het toevallig of niet? De afgelopen tijd kwamen er veel mensen met een hulpvraag die hierop gericht was.

Rouw voorbeelden uit de praktijk:

  1. Een jonge vrouw die nog volop rouwde na het plotselinge overlijden van haar opa, 8 jaar geleden. Al haar verdriet had ze bij zich gehouden. Inmiddels was het echt een trauma geworden waar EMDR behandeling voor nodig was geweest.
  2. De vrouw wiens partner 3 jaar geleden overleed. Ze had hem begeleid en verzorgd na een ziekbed van een half jaar.
  3. De volgende persoon had moeite met het loslaten van de ex-partner. Deze had zich na de scheiding bijna letterlijk dood gedronken. De twijfel was er nu, jaren later, nog steeds. Het schuldgevoel knaagde nog.
  4. De laatste was iemand die nog steeds last had van alle verhuizingen door de jaren heen.

Bij de trance die gebruikt wordt bij de hypnotherapie beleef je van alles, als in een droom. In deze gerichte dagdroom kan je, met behulp van de therapeut, beelden oproepen en emoties beleven. Zo werd het voor al deze personen mogelijk om afscheid te nemen.

Hoe gingen de behandelingen?

  1. De jonge vrouw heeft tijdens de afspraak eindelijk kunnen huilen. Ze heeft haar opa laten zien waar haar leven uit bestaat tegenwoordig. Met hem gedaan wat ze samen had willen doen. Bij het afscheid gunde ze hem alle liefde en rust op de plek waar hij nu is.
  2. De vrouw heeft haar partner verteld waar ze achteraf eigenlijk nooit tijd voor had genomen. In de verzorging van haar grote liefde was de mededeling ‘ik hou van jou’ niet genoeg gezegd. Ze kon nu ruimte nemen voor de spijt over zijn overlijden maar ook het gevoel van in de steek gelaten voelen. Ze kreeg weer zin in een toekomst, en ook haar man liet weten dat zij verder moest leven.
  3. De ex bleef vaag en gezichtloos, alleen een silhouet. Er kwam pas verandering na het uiten van alle opgekropte emoties. Er is ook afscheid genomen van de droom die in duigen was gevallen. Tot slot is er aandacht geweest wat er de ander nu gegund werd. Vooral liefde en steun, hierna verdween de gestalte en was er rust.
  4. De huizen werden tijdens de trance een voor een bezocht. Positieve herinneringen meegenomen en energie ‘teruggeslupt’. Bij 1 huis bleek iemand voor de uitgang te staan. Het klopte dat er nog veel gezegd moest worden voor hij aan de kant ging.

Tenslotte:

Met deze voorbeelden wil ik vooral aangeven hoeveel en wat er mogelijk is met een behandeling met hypnotherapie bij rouw problematiek.