Empowered

Heb je geen kracht? Op momenten van twijfelen aan jezelf en wanneer jij je zwak voelt, heb je behoefte aan steun en hulp. Het meest waardevol is wanneer iemand jouw eigen kracht kan mobiliseren en jou sterker kan maken. Dit proces heet empowerment.

Bij PSYt worden uitgegaan van jouw behoeftes en capaciteiten.
Wanneer je vooral baat hebt bij kennis en informatie over hoe het nu eigenlijk werkt, is de behandeling gericht op het krijgen van deze informatie (cognitieve therapie). Wanneer je steeds op dezelfde punten vast loopt, je verstand en gevoel elkaar neigen tegen te werken in plaats van samen op een lijn te zitten, gaan we aan de slag met het evenwicht tussen emotie en ratio.

Het uitgangspunt dat jij zo sterk wordt dat je het weer zelf kan, is een van de pijlers waarop PSYt is gestoeld. Alle gehanteerde methoden hebben dit uitgangspunt.
Door de gesprekken, EMDR en trance in jouw dienst te stellen.
Of je nu last hebt van een (eet- of nicotine-) verslaving, valkuilen in relaties, rouw en traumatische ervaringen waar je in blijft hangen. Of omdat je ondersteuning wilt in je behandeling van een ernstige ziekte (zoals kanker). Het is ook dan mogelijk om jezelf sterker te maken, zodat je de behandeling kan doorstaan. Hierdoor kan je de weg naar herstel weer beter vinden en kan het pad naar gezondheid worden ingezet. Doel kan zijn het minder last hebben van pijn of bijwerkingen van medicatie. Ondersteunen tijdens het ziekteproces kan ook door middel van hypnotherapie (ook wel bekend als de ‘Simonton’ methode).
Je kunt ook begeleid worden in het stervensproces als behandeling niet meer mogelijk is. PSYt werkt samen met andere disciplines en helpt graag op de manier die bij jou past.