Ladiesnight 2015

De klok gaat weer op wintertijd. Voor velen een kwelling, van die lange donkere dagen van de winter. Veel mensen krijgen zonlicht tekort en kampen met een winterdip.

Hoe ga je daar mee om? Er is natuurlijk een mogelijkheid van psychologische hulp, wanneer je steeds somber of depressief bent. Als je opziet tegen de feestdagen en de donkere saaie dagen van januari en februari.

Zijn er andere mogelijkheden? Je moet eigenlijk altijd gebruik maken van het zonlicht als je vrij bent en het zonnetje schijnt. Dan er op uit gaan. Dus niet doordenderen tot je wel tijd hebt en de zon weg is. Maar echt even met je gezicht in de zon wandelen of fietsen. Verder? Accepteren dat er nu eenmaal seizoenen zijn en dat je net als de natuur in de winter de tijd krijgt om bij te tanken en tot rust te komen en weer energie op te doen.

Natuurlijk kan je doen als dhr. S.; naar de zon in november en op wintersport gaan begin februari. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid.

Een andere schaft een ‘lamp’ aan en gaat wekelijks een periode UV licht tanken.

Wat doe ik? Ik schaf een kaart aan voor 12x zonnebank. In die lange wintermaanden ga ik geregeld 20 minuten zonnen. Ik stel me voor dat ik op een strand lig en na ½ uurtje heb ik het gevoel alsof ik een paar dagen vrij was en in de zon heb gelegen.

Het helpt mij weer blij door de winter. Ook interesse?

Kom kijken woensdag 28 oktober 2015 bij Marisol op het Raadsplein in Heerhugowaard. Er is een ladiesnight met interessante aanbiedingen (lingerie, kleding, sierraden), en ook ik sta daar met informatie over PSYt, hypnose en EMDR.