Internettherapie

De internet therapie is een laagdrempelige methode van therapie volgen.

Vanuit de veiligheid van het eigen thuis op een zelf gekozen tijdstip kan de therapie gevolgd worden. Internet is dag en nacht bereikbaar. Er gelden geen beperkingen rond de verblijfplaats zolang er maar een internet verbinding is. Afstanden doen er niet toe, noch tijdsverschillen.
Internet therapie kan ook heel goed vanaf een verre locatie waar iemand (tijdelijk) is gevestigd (zoals boorplatform, baggerschip of buitenlandse stage).

Het heeft het voordeel van individuele therapie met exclusieve aandacht van de therapeut. Daarnaast wordt de therapie op een manier  aangeboden met veel voorbeelden en filmpjes van lotgenoten.
Dat maakt het herkenbaar, en heeft het ook de voordelen van een groepstherapie waarbij je veel hebt aan de tips en adviezen van anderen, lotgenoten.

Internet behandeling is vergeleken met een reguliere behandeling. Internet behandeling bleek net zo effectief of effectiever als “face to face” behandeling.

Daarnaast biedt internet veel mogelijkheden om mentale weerbaarheid en psychische fitheid bevorderen.
Hierdoor kan internet ingezet worden als een middel tot preventive.
Naast complete en gerichte behandelingen voor depressieve en angst klachten zijn er ook afzonderlijke modules te volgen.

Bij PSYt wordt gebruikt gemaakt van de erkende en algemeen beproefde methode die bovendien persoonlijk afgestemd wordt aangeboden. U heeft toegang tot een beveiligde site waar u afwisselend informatie krijgt en opdrachten om uit te werken of uit te voeren. Op de uitwerking krijgt u altijd persoonlijk reactie binnen 3 werkdagen.

Internet therapie vraagt van u een actievere houding en is dan ook zeer geschikt voor gemotiveerde personen.

Vragen of direct een afspraak maken?

Neem gerust contact met ons op!