Eten

Aldus een van de weinig mannen die bij mij kwam om af te vallen.

Laat ik hem S. noemen. Hij belde nadat hij al alles had geprobeerd. Succesvol afvallen met hulp van shakes ging prima, alleen kwam hij weer net zoveel gewicht aan binnen 1/2 jaar. Nu was hij volgens de BMI zo’n 30 kilo te zwaar. Niet dat dit allesbepalend is, maar hij voelde zich vooral rot over zijn buik en borsten. Heel vroeger was hij al zonder problemen afgekickt van drugs en alcohol. Met eten wilde het maar niet lukken om tegen die aandrang blijvend te vechten. Hij voelde dat het z’n laatste stukje verslavingsgedrag was. S. herkende een suiker verslaving te hebben. Hij at de hele dag door gedachteloos, hele zakken chips en snoepjes.

Al na 1 sessie vroeg hij me wat ik had gedaan, omdat hij zo heel gemakkelijk van de chips kon afblijven. De hypnotherapie was bedoeld om die impuls kwijt te raken. Elke sessie heeft hij opgenomen, zodat hij thuis ook luisterde. Het ging het steeds beter. S. is zich nu bewust van zijn eetpatroon en suikerconsumptie.

Hij wil (en ik ook!) evengoed blijven genieten van eten, maar meer met rem als hij genoeg heeft gehad. Met dat doel zijn we eind januari het programma aangegaan. S. moet ook gaan sporten om echt af te vallen. Hij eet minder en gezonder. Hij heeft er zelf veel vertrouwen in dat het nu ook op de lange termijn gaat lukken om op gewicht te komen en te blijven!