Kikker zielig

Welke ouder herkent het niet. Kinderen kunnen buikpijn hebben, en bij onderzoek wordt er niets gevonden. Kinderen reageren erg sterk op spanningen of onzekerheid, de klacht buikpijn is heel gewoon. Meestal gaat het gewoon over. En wat als de buikpijn aanhoudt? Als na onderzoek blijkt dat er geen afwijkingen worden gevonden, wanneer er een prikkelbare darm is? wat doe je dan?

Opgeblazen buik

Elke ouder wil het beste voor het kind. Specialisten en artsen ook. Men gaat op zoek naar de oorzaak. Als niets wordt gevonden gaat men uit verlegenheid verder zoeken en schrijft iets voor wat mogelijk kan werken. Helaas werken medicijnen zoals duspatal (kramp middel) of laxeermiddelen en zakjes voor de ontlasting maar heel tijdelijk. Nu de vraag: wat nu? Er wordt gekeken naar dieetadviezen en leefstijl-adviezen tot acceptatie. Het onderbewuste wordt vergeten.

Tip: Oplossing in hypnotherapie. Juist kinderen zijn heel fantasierijk en gevoelig voor onbewuste processen en suggesties. Hierdoor is hypnotherapie een heel goed alternatief voor medicijnen die een dubieuze werking hebben en waar bijwerkingen tegenover staan. Hypnotherapie heeft geen negatieve bijwerkingen! In recent onderzoek* is er vergeleken bij 50 kinderen naar de effectiviteit van medicatie en daar tegenover het effect van hypnotherapie. De behandeling volgens de hypnotherapie methode volgens Whorwell (gerenommeerde Britse internist/hypnotherapeut). Uit dat Nederlandse onderzoek is gebleken dat wel 85% veel effect had bij hypnose en pijnvrij was na 1 jaar. Van de kinderen die alleen medicatie gebruikte was slechts 25% pijnvrij. Zelfs de MDL specialist en kinderarts waren verbijsterd en hebben hun aanvankelijk scepsis ten opzichte van hypnotherapie laten varen. PSYt behandelt volgens het protocol van Whorwell en/of Mahoney. *(publicatie in Nieuwsbrief van de samenwerkende PDS therapeuten 2015).