Heel veel mensen hebben last van buikklachten of hoofdpijn. Zij moeten zich vaker ziek melden of worden beperkt in hun sociale leven. Er zijn pijnklachten of een lastig gevoel van een opgeblazen buik, daarnaast diarree of juist verstopping. De klachten spelen op, wanneer iemand dat juist het minste kan gebruiken.
Migraine of spastische darm, prikkelbare darm kunnen voor veel ongemak zorgen, zonder dat daar een lichamelijke oorzaak voor is. Diverse onderzoeken wijzen niets uit, er is niet een duidelijke aanleiding of ziekte.

Als er geen lichamelijk oorzaak is, en de klachten wel danig het levensplezier verpesten, wanneer medicijnen onvoldoende helpen kan je overwegen of hypnotherapie iets is. Tineke Bontes van PSYt in Heerhugowaard is gespecialiseerd in lichamelijke klachten en speciaal die klachten die horen bij het Prikkelbare Darm Syndroom. Door middel van trance en oefeningen wordt er op een gestructureerde manier aan verbetering gewerkt. Ondervind ook wel 75-80 % verbetering door de behandeling. Na een intake en klachten inventarisatie wordt er samen een zorgvuldige keuze gemaakt voor een behandeling, er is keuze uit een afgemeten (6x) of intensief programma (van 11 keer).

Een aantal verzekeringen vergoeden de therapie wanneer u een aanvullende verzekering hebt en daarin bent verzekerd voor alternatieve therapie. U hoeft dan niet de wettelijke eigen bijdrage zorgkosten te betalen.

De behandeling duurt 3 maanden. De verbetering zet nog door na het beëindigen van de behandeling.
De therapie geeft zelfs meestal verbetering bij de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.